Ahoj, poradili byste mi někdo se zrušeným letem? Máme objednaný ten chybový tarif na Havaj PRG-LHR-LAX-OGG a teď mi došel mail od letušky, že máme zrušený let LAX-OGG a že si ho máme přebukovat. Jak byste mi doporučili postupovat, jaké mám možnosti? Nikdy jsem tohle nemusel řešit. Přikládám část toho mailu: Dobry den, Dopravce American air. Zrusil dne 11/02/2015 svůj let BA5187 z LAX do OGG. V tomto pripade je mozne let zmenit na odlet 10/02 ci 12/02/2015 z Prahy a nebo posunout odlet z LAX do OGG na 12/02/2015 rano. V přiade noclehu však dopravce ubytovani nehradi. Prosim kontaktujte nas co nejdříve pro dohodu náhradního spojeni. Dekuji Vam Díky za rady .

Zrušený let

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Příště nekupovat přes letušku, ale přímu u aerolinky.

5 Citovat

mechurajiri napsal(a):

Zdravím. Chci se zeptat. V polovině července jsem měl letenky do Dubrovníku. Letuška.cz mi napsala, že lety jsou dopravcem zrušeny. 

Nabízeji plnou refundaci, kde si účtují poplatek za dobropis (OK), ale zároveň dále zmiňují, že mi s tím propadají servisní poplatky a pojištění. 

Jako nejsou to žádné ohromné sumy, o které bych měl přijít. Ale z principu mi vadí ten přístup, že se zruší let, oni si naúčtují storno poplatek a k tomu mi ještě propadne cca další  1/3 z ceny letenek? 

Mají na tohle vůbec právo? 

Mají. Je to nevýhoda toho, když kupujete letenky přes zprostředkovatele místo u aerolinek. V ceníku a T&C  to Letuška má, a s jejich zněním souhlasíte při nákupu letenky. 

0 Citovat

Tak mel si kupovat u letecke spolecnosti, ne u prostrednika.

1 Citovat

To jako vážně? Já měla doteď za to, že při nákupu letenky jsem kryta jak aerolinkou, tak prostředníkem.. 

A co cestovko, to takovou věc nekryje? Vždycky si před odletem sjednám cestovní pojištění přes srovnátor,  kde mají v podmínkách taktéž zrušené lety, a mám klid, alespoň doufám, že to tak je.

0 Citovat

čo si kefalin predstavujete pod “kryti prostrednikem”?

0 Citovat

Pridam zkusenost s Air Canada… rok zpatky zrusen let a novy opozden… pozadano o kompenzaci 3x600eur. Nejdriv me vyfakli, pak mi poslali 3x900cad jako projev dobre vule, ktere jsem odmitl… dnes pristalo na ucte 1x600eur a 2x300eur… plus ty vouchery co mi poslali jsou porad aktivni.-) Zrovna jsem je uplatnil… sice to trvalo, ale timto dekuji Air Canada za letni dovolenou zdarma.-)

3 Citovat

Jistě to bude báječná letní dovolená, třeba právě v Kanadě a jejích národních parcích ...

K uvedeným částkám ovšem není moc jasné, proč jsi odmítl 3x900 CAD (přes 3x600 EUR) a naopak jsi přijal 1x600 EUR a 2x300 EUR?!

Asi jsi zapomněl uvést, že uvedená částka 3x900 CAD nebyla v penězích, ale ve voucherech ... 

 

4 Citovat

oops… je to tak jak pises… tech 3x900cad je ve voucherech.

0 Citovat

Na to už musí mít někdo žaludek, chlubit se takhle veřejně bezdůvodným obohacením...

4 Citovat

ja tu cejtim zavist… holt, cesi uspech neodpousti.-)

1 Citovat

My jsme meli tez od Air Malta dovolenou zdarma, super😂👌.

0 Citovat

To mi připomíná, že v mailu budu mít ještě 15% slevu na sedačky u Turkish Airlines. Tu nevyužiju a rád někomu přenechám. V dalším mailu mi pak připsali pár tisíc mil.

EDIT: Opravena výše slevy a podle textu mailu je to jen na moje jméno.

0 Citovat

Eda Novak napsal(a):

ja tu cejtim zavist… holt, cesi uspech neodpousti.-)

Tomu říkáš úspěch? On je to sice trestný čin, ale to tě zjevně netrápí.

Přijetím voucherů jsi souhlasil s kompenzací.

3 Citovat

Jako, ze pouzitim voucheru od kanadske aerolinky, ktery jsem odmitl jsem spachal trestny cin na uzemi CR za ktery mohu byt trestne stihan v teto zemi? Nejsem pravnik, ale asi to risknu.

1 Citovat

omezenost některých jedinců je koukám bezbřehá...

1 Citovat

Pro méně chápavé jedince:

EU air passenger rights apply:
  • If your flight is  within the EU  and is operated either  by an EU or a non-EU airline
  • If your flight  arrives in the EU  from outside the EU and is operated  by an EU airline
  • If your flight  departs from the EU  to a non-EU country operated  by an EU or a non-EU airline
  • If  you have not already received benefits  (compensation, re-routing, assistance from the airline) for flight related problems for this journey under the relevant law of a non-EU country.
1 Citovat

Vyborne. Jdu do toho.-)

0 Citovat

uplatneni odmitnutnych voucheru... hmm, takovy trosku oxymoron ci typicka ceska ulicka. pokud na to mas zaludek a nemas s tim nejake moralni dilema, jdi do toho. budiz ti prano a nejspis to i projde bez nejakych ofuku. ja uz to bohuzel nezaziju, ale treba jednou bude existovat spolecnost bez vychcanosti, podvodu a ferovost bude takovou nejakou samozrejmosti. nic, jsem blazen a snilek, ale doufat v to muzu, ne?

11 Citovat

Hele, vecer si lehnu, prikreju se a usnu. Zadny problem. Asi nemam potrebu se obhajovat. Tva naivita nezna mezi, ale budis ti to prano.

0 Citovat

Málokdy se mi stane, že potkám blbce a ten se tím, že je blbej, ještě chlubí. Je mi tě svým způsobem líto, ale i tak ti přeji šťastný život. 

10 Citovat

Já se spíš divím, že si to Air Canada neohlídala...

3 Citovat

floodland napsal(a):

Málokdy se mi stane, že potkám blbce a ten se tím, že je blbej, ještě chlubí. Je mi tě svým způsobem líto, ale i tak ti přeji šťastný život. 

Tady mam dnes smulu na dementy koukam… no nic, taky ti popreju hezky den

0 Citovat

Nesuďte nebo budete sami souzeni.

2 Citovat

Mě je vcelku jedno, že je někdo zloděj. To si musí srovnat sám se svým svědomím. Ale veřejně se tím chlubit a ještě se ostatním posmívat, to už chce opravdu silnou náturu. 

 

8 Citovat

2floodland: Naprostý souhlas. Takovým říkám drbani.

2